College

MuseumJeugdUniversiteit

MuseumJeugdUniversiteit voorjaar 2022: College 2 van Universiteitsmuseum Utrecht

Wat is een dier?

De aarde is zo’n 4,5 miljard jaar oud. De eerste sporen van leven dateren van ongeveer 3,8 miljard jaar geleden. Er waren toen dus al levende wezens! Maar waren dat ook dieren? Wat is een dier eigenlijk? En hoe zijn dieren anders dan planten, bacteriën of cellen? Samen met Jelle Reumer gaan we deze vraag proberen te beantwoorden. Het lijkt een simpele vraag… Maar is het antwoord dat ook?

Over de MuseumJeugdUniversiteit colleges

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2022 duiken we samen met wetenschappers in de wereld van dieren, hun botten, hun geschiedenis en hun gedrag. Per college vertelt een wetenschapper van de Universiteit Utrecht over zijn of haar eigen onderzoek.

Vier verhalen en vier onderzoeken: van de manier waarop dino’s leefden tot de vraag wat een dier nu eigenlijk is. Onderzoek en ontdek zelf alles in de vier colleges van het Universiteitsmuseum Utrecht, hét onderzoeksmuseum van Nederland, bij MuseumJeugdUniversiteit.

Het inschrijven voor de colleges is afgelopen maar is jouw interesse nou gewekt voor de volgende reeks? Houd dan onze nieuwsbrief in de gaten voor de volgende MuseumJeugdUniversiteit! Bekijk ook onze agenda voor meer activiteiten.

Bekijk de video

Terug