College

MuseumJeugdUniversiteit

MuseumJeugdUniversiteit voorjaar 2022: College 1 van Universiteitsmuseum Utrecht

Hoe leefden de dinosaurussen?

Wetenschapper Anne Schulp onderzoekt dinosauriërs door hun botten en sporen te onderzoeken. Maar, een dino bot vind je niet elke dag. Waar begin je met zoeken? Hoe graaf je vervolgens je vondst op? En kun je ook een dino vinden in jouw eigen achtertuin? Wat vertellen de botten ons over hoe dino’s vroeger leefden?

Over de MuseumJeugdUniversiteit colleges

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2022 duiken we samen met wetenschappers in de wereld van dieren, hun botten, hun geschiedenis en hun gedrag. Per college vertelt een wetenschapper van de Universiteit Utrecht over zijn of haar eigen onderzoek.

Vier verhalen en vier onderzoeken: van de manier waarop dino’s leefden tot de vraag wat een dier nu eigenlijk is. Onderzoek en ontdek zelf alles in de vier colleges van het Universiteitsmuseum Utrecht, hét onderzoeksmuseum van Nederland, bij MuseumJeugdUniversiteit.

Het inschrijven voor de colleges is afgelopen maar is jouw interesse nou gewekt voor de volgende reeks? Houd dan onze nieuwsbrief in de gaten voor de volgende MuseumJeugdUniversiteit! Bekijk ook onze agenda voor meer activiteiten.

Bekijk de video

Terug