Vakantieactiviteiten

Meivakantie in het UMU

Kun jij niet wachten om als een echte onderzoeker aan de slag te gaan? Kom dan tijdens de meivakantie langs in het Universiteitsmuseum Utrecht – UMU. Het UMU is hét museum voor iedereen die nieuwsgierig is. In dit familiemuseum krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap en word je zelf een onderzoeker. Tijdens de meivakantie zijn er heel veel leuke extra activiteiten in zowel het museum als de Oude Hortus. Lees snel verder voor meer informatie!

Onderzoek de mysterybox

Bij de start van je bezoek kom je de mysterybox tegen. Kom jij erachter wat erin deze box zit? Hij kan niet open, maar door hem te onderzoeken, kom je er steeds meer te over wat erin zou kunnen zitten. Aan het eind van je bezoek kun je stemmen op jouw uitkomst van jouw mysterybox-onderzoek.

Vijf nieuwe zalen vol wetenschap

In vijf nieuwe zalen maak je kennis met wetenschap van de Universiteit Utrecht uit heden en verleden en ontdek je hoe je onderzoek doet. Zo kun je een hartlongmachine ontwerpen, het gedrag van apen en mensen bestuderen of experimenteren met een luchtpomp. Je ziet opgezette dieren en skeletten, oogmodellen en oude instrumenten zoals de Van Leeuwenhoekmicroscoop.

Extra activiteiten in de meivakantie

Tijdens de meivakantie is er allerlei prikkelends te doen in het UMU! Help slaaponderzoekers en doe onderzoek naar hoe jullie slapen. In welke houding slapen jullie? Wat staat er op jullie nachtkastjes? En houd je eigen slaapritme bij in een slaapdagboek. Ga zelf aan de slag met allerlei kleine prikkelende onderzoeken op het UMU prikkelplein. Geef je mening en filosofeer mee over prikkelende stellingen op onze filosofa of ga samen met onderzoekers van de Universiteit Utrecht op onderzoek! Let op: kijk in de agenda welke activiteit op welke dag te doen is.  

Dwalen door de Oude Hortus

Achter het museum vind je de Oude Hortus. In deze voormalige botanische tuin kun je een frisse neus halen en genieten van bijzondere planten en bomen zoals de 260 jaar oude Ginkgo Biloba of de palmen in de historische kassen. Tijdens de meivakantie zijn er leuke extra activiteiten in de Oude Hortus. Dwaal als een echte dichter door de (gedichten)tuin en schrijf samen met je familie een mooi gedicht over de Oude Hortus. Of doe de  de waanzinnige-woordenwandeling en leer hoe je doormiddel van gedichten op een andere manier naar de wereld kunt kijken.

In de Oranjerie is het Museumcafé gevestigd. Hier plof je neer voor een lekkere warme choco, koffie, thee of limonade. Dat wordt duimen voor een lekker zonnetje!

Openingstijden

Het UMU is tijdens de meivakantie elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur (m.u.v. zaterdag 27 april). Kijk voor meer informatie over het museum, toegangsprijzen en bereikbaarheid op deze pagina.

Terug