Live event

Hoe luisteren we naar soundtracks | Hoe dan?!

In films, op televisie, in videogames en op social media: muziek is overal aanwezig. Meestal letten we er niet op, maar vaak doet die muziek meer met je dan je denkt. Hoe dan?!

Onderzoek in Hoe dan?! Soundtracks samen met muziekwetenschapper Michiel Kamp hoe je naar deze muziek, de soundtracks, luistert en wat dat met jou doet. En probeer zelf ook eens goeie muziek te kiezen bij een film. Wat gebeurt er als je vrolijke muziek kiest? Of juist een treurig deuntje? Duik in het proeflab en ontdek of jij de kijker met jouw gekozen filmmuziek op het puntje van hun stoel kunt laten zitten.

In Hoe dan?! vertellen onderzoekers van de Universiteit Utrecht over het onderzoek waar ze mee bezig zijn. En over hoe ze het antwoord op alle vragen proberen te vinden. Na een interactief familiecollege kun je zelf aan de slag met de leukste onderzoekjes en experimenten.

Wanneer: Maandag 18 oktober 2021, van 11:00 tot 12:30 uur
Wat: Familiecollege en pop-up onderzoek
Waarom: Omdat je nieuwsgierig bent naar ├ęcht onderzoek!
Doelgroep: families met kind van 7 – 14 jaar
Prijs: 7,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen

Hoe dan?! is een samenwerking tussen het Universiteitsmuseum Utrecht, BOKS Cultuurhuis en TivoliVredenburg. Het evenement is geschikt voor families met kinderen tussen de 7 en 14 jaar. Nog meer ontdekken? Onderzoek verder op umu.nl.

Terug